首页登陆80周年院庆安全教育语言文字ENGLISH加入收藏

首页 >  交流访问 >  国际交流与访问 >  正文
国际交流与访问
美国伦斯勒理工学院孙建教授受邀访问重庆大学电气工程学院
作者:  发布者:   日期:2017-06-01  浏览量:

2016年2月27-3月2日,美国伦斯勒理工学院教授,纽约州未来能源研究中心主任,IEEE Fellow,千人计划专家孙建博士受邀到我院访问交流。电气工程学院院长廖瑞金教授、党委书记周林教授等学院领导,以及电力电子系部分老师与孙建教授进行了深入的座谈交流。

2月29日上午10:00-12:00孙建教授在电气工程学院6127学术报告厅为我院师生作了题为“Impedance Modeling and Control of Power Electronics in Power Systems”的精彩学术报告,报告由周林书记主持。

在报告中,孙教授首先讲述了电力电子电力系统稳定性的研究意义;其次,分析了阻抗分析方法的优势和应用理论;最后,详细介绍了阻抗方法分析稳定性的实验验证及其应用实践。

通过孙教授深入浅出的讲解,在场听众对于阻抗建模分析方法了了更深入的了解,受到了很大的启发。报告后师生们还就自己所感兴趣的问题与孙建教授展开深入的讨论和交流。

访问期间,孙建教授还参观了“输配电装备及系统安全与新技术”国家重点实验室,听取了我院电力电子方向部分博士生的课题研究进展报告,对研究工作进行了深入的指导和交流。

孙建教授简介:

Dr. Jian Sun joined the faculty at Rensselaer Polytechnic Institute (RPI) in 2002, where he is currently a Professor in the Department of Electrical, Computer, and Systems Engineering. He is also the Director of New York State Center for Future Energy Systems (CFES). His research interests are in the general area of power electronics and energy conversion, with an emphasis on modeling, control, and different applications including renewable energy, power systems and aerospace.

Dr. Sun received his PhD degree from the University of Paderborn in Germany. Prior to joining RPI, he spent five years at the Advanced Technology Center of Rockwell Collins working on power electronics for aircraft power systems, and was a Post-Doc Fellow at Georgia Tech from 1996 to 1997. He was the Editor-in-Chief of IEEE Power Electronics Letters from 2008 to January 2014, and is currently the Treasurer of the IEEE Power Electronics Society (PELS). He is also a member of Administrative Committee of both the IEEE Power Electronics Society and the IEEE Systems Council. He received the IEEE PELS Modeling and Control Technical Achievements Award in 2013 for contribution to averaged modeling and ac power electronic system stability. He is a Fellow of IEEE.

下一篇 威斯康星大学密尔沃基分校Adel Nasiri教授来访我院并作学术报告
已是最后一篇

地址:重庆市沙坪坝区沙正街174号 重庆大学A区第六教学大楼 邮编:400044 电话:023-65102434
版权所有@ 2013 重庆大学电气工程学院 渝ICP备 05005762号 技术支持:重庆巨软科技有限公司 后台管理